20120408

Killing Joke "MMXII"


Yli 30 vuotta musiikkimaailmaa ilahduttaneet Killing Joke -veikkoset palasivat alkuperäiseen kokoonpanoonsa edellisen "Absolute Dissent" -albumin talkoissa. "MMXII" on toinen alkuperäisellä kokoonpanolla aikaansaatu albumi.

Killing Joken tyyli on vaihdellut vuosien saatossa, mutta se on aina pysynyt tunnistettavana ja omalaatuisena. Darkwave ja industrial ovat määrittäneet yhtyeen soundimaailmaa. "MMXII" on edelleen synkkä, melodinen ja samaan aikaan sekä raaka, että herkkä. Albumin avaava "Pole Shift" on liki yhdeksänminuuttinen läpileikkaus siitä, mitä Killing Joke oikeastaan on. Coleman laulaa komeasti ja yhtyeen soitto kulkee eteenpäin käsittömättömällä groovella. Jazin osuus yhtyeen ulosannista onkin vatsin merkittävä, sillä mies hoitaa kaikki vokalisoinnin tyylilajit hienosti.

Vuonna 2012 Killing Joke näyttäytyy kuin parannettuna painoksena itsestään. "Love Like Blood" -klassikko elää edelleen mukana osana yhtyettä. Ja kaikki ne muut vuosien varrella kootut palaset; tyylikkäästi aseteltuna, komean kokonaisuuden muodostaen.10/10


Ei kommentteja: