20100630

Alppikiipeilyä Sveitsissä 31.5.-10.6.2010, osa III


Luovuttuamme matkasta Chamonixiin epäonnistumaan, päätimme suunnata nenämme kohti Zurichiä. Ajelimme maisemareittiä kiireettä kohti kaupungin sykettä tarkoituksena viettää kuitenkin yksi jollain leirintäalueella ennen kummitätini mökille siirtymistä. Matkalla ajelimme yhden Sveitsin hienoimman passin, Klausenpassin, läpi. Valittevasti keli oli hivenen pilvinen niillä korkeuksilla, mutta matkalla pystyi silti aistimaan valtava pudotuksen heti erittäin kapean tien reunalta. Huomattavien etsimistalkoiden jälkeen päädyimme kuitenkin Zurichin järven rannalla sijaitsevalle leirintäalueelle. Hinnaltaan kalliihko ja tunnelmaltaan kaoottinen (verrattuna aikaisempiin maalaisalueisiin) paikka oli periaatteessa varsin kelvollinen, mutta sen tunnelma oli jotain muuta kuin mihin olimme aikaisemmin tottuneet.

Mikäli Zurichin ympäristössä aikoo joskus autoilla kannattaa ehdottomasti jättää keskustan kiertelyt suosiolla väliin ruuhkien ja lähes mahdottoman pysäköinnin vuoksi. Taskukokoinen suurkaupunki on kuitenkin oivallinen kohde tarkastaa jalkaisin ja ratikoilla sekä laivoilla. Sieltä löytyy kaikkea; kalliita luksuskauppoja, halvempia perustavarataloja ja erikoisempia erikoisliikkeitä (suklaata), järvi, puistoja ja hieno vanhan kaupungin puoli jossa suurin osa iltaelämästä tapahtuu. Vanhan kaupungin alueella kannattaa myös ehdottomasti käydä illallistamassa pitkän kaavan mukaan. Oivallisia ravintoloja on pilvin pimein.

Yövyimme siis järven rannalla yhden yön ja siirryimme siitä kätevästi autoillen kummitätini mökille. Vietimme siellä mukavan iltapäivän ja illan. Nautiskelimme tuoretta parsaa kinkun, voikastikkeen ja perunoiden kanssa. Tarjolla oli luonnollisesti myös runsaasti viinejä ja saattoipa olla, että huitaisimme muutaman oluenkin kyytipojaksi. Näiden nautintojen jälkeen uni tuli kohtuullisen mukavasti silmään tunnelmallisessa ympäristössä.


Keskiviikon vietimme kaupungilla ja saimme nauttia oivallisesta säästä koko päivän. Lievän punoituksen saattelemina siirryimme takaisin mökille ja pakkasimme tavaramme seuraavan aamun kotiinlähtöä ajatellen. Päivän päätteeksi ihailimme lähes 360 vuoristomaisemaa ja tähyilimme kiikareilla Eigeriä, Mönchiä ja Jungfrauta, sekä tietenkin Zurichin valoja. Tyytyväisinä painuimme nukkumaan.

Kotimatkasta ei sinällään ole mitään erityisempää kerrottavaa, sillä se sujui suunnitellusti. Palasimme Riikan kautta Helsinkiin ja jatkoimme sieltä kumpikin omille tahoillemme monta kokemusta rikkaampina. Ihon väri oli kohtuullisen hyvin muuttunut matkan aikana, joten kesäisen olemuksen kohentamista on hyvä jatkaa tästä eteenpäin.

Hintatietoja:

-Interlaken 2 henkeä, auto ja teltta 29chr/yö
-Täsch 2 henkeä, auto ja teltta 4 yötä 106chr
-Leirintäalue Zurichissä 2 henkeä, auto ja teltta 45chr/yö
-Kaasut 6-7chr/kanisteri
-Jungfraujochbahn 157chr/henkilö (10 päivää voimassa)
-Ruoka on vähän kalliimpaa kuin Suomessa
-Bensa on suunnilleen samanhintaista kuin Suomessa
-Auto 220€/10 päivää
-Lennot n.220€/henkilö (+jotain maksuja tavaroista)

Zermatista helpohkosti saavutettavissa olevat 4tonniset (noin aluksi):
-Matterhorn 4478m
-Breithorn 4164m
-Kastor 4228m
-Pollux 4092m
-Dufourspitze 4634m
-Liskamm 4527m
-Strahlhorn 4190m
-Rimpfischorn 4199m
-Allalinhorn 4027m
-Alphubel 4206m
-Täschhorn 4490m

Jungfraujochilta helposti tavoitettavat vuoret:
-Mönch
-Jungfrau
-Eiger

Kiitokset:

Mikko, Kummitäti ja Pertti

Ei kommentteja: