20100515

The National "High Violet"

Vuosituhannen vaihteessa New Yorkissa alkunsa saanut The National on julkaissut viidennen albuminsa. Edellisellä "Boxer" -levyllään ihmisiä puolelleen valloittanut ryhmä yhdistelee musiikissaan synkkiä ja melankolisia vivahteita laahaavaan tempoon. Kuulostaa varsin omaperäiseltä.. The National tekee kuitenkin musiikkinsa ajatuksella ja tunteella. Jatkuvaa nousukuntoa osoittanut orkesteri jatkaa evoluutiotaan yhä korkeampiin ulottuvuuksiin ja "High Violet" syleilee jo taivaita. Ensikuuleman perusteella albumia voi erehtyä pitämään jopa helppona, mutta siitä avautuu kuuntelukertojen myötä huomattava määrä uusia ulottuvuuksia ja näin ollen kokonaisuudesta muodostuu kestävä ja pitkäikäinen.

Vaikkakin bändi on velkaa synkän popin pioneereille ja kuljettaa melodioitaan joskus jopa ennalta-arvattavasti, on sillä kuitenkin niin omalaatuinen ote, että mistään lainaa-parhaat-ja-menestys -konseptista ei todellakaan ole kysymys. Laulaja Matt Berninger baritonoi niin koskettavalla tavalla, että siitä ei voi olla pitämättä. Tempojen varioiminen sekä rumpali Brian Devendorfin soitto antavat yhtyeen musiikille sen tunnistettavan leiman. The Nationalin paras albumi on vielä julkaisematta. Näin siitäkin huolimatta, että lähes kaikki muut popin saralla työskentelevät yhtyeet voisivat julistaa tämän albumin olevan se paras.

10/10

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tiedotusvälineet sensuroivat kielilakia. Sulo Aittoniemi lykkäsi kielilakiäänestystä. Eduskunnan kielilakiäänestyksessä 11.2.2003 oli muuten läsnä Ruotsin suurlähettiläs.

lyyxem.freehostia.com

YLEssä vallitsee kivikova sensuuri, mielipiteensä saavat ilmaista vain poliitikkoja myötäilevät.

Vuonna 1918 Ruotsissa suunniteltiin Pohjois-Suomen anastamista. lyyxem.freehostia.com/teljo.htm

"Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia."

"Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan."

lyyxem.freehostia.com/1930.htm

*

sanomaa.blogspot.com

Sanomakonserni iltapäivälehti pääkirjoituksessaan 29.7.2008 vaati ettei pitäisi rajoittaa venäläisten oikeutta ostaa Suomesta kiinteistöjä.

Salainen. 14. joulukuuta 1972. NKP:n Keskuskomitealle. Uutistoimisto APN ehdottaa, että tammikuun toisella puoliskolla 1973 APN:n vieraaksi kutsutaan suomalainen julkaisujohtaja Sanoma-konsernin pääjohtaja Aatos Erkko puolisoineen. Neuvostoliiton Helsingin suurlähetystön mielestä suhteet Erkkoon laajentaisivat meidän omaa propagandaamme ja rajoittaisivat oikeiston, Kokoomuksen mahdollisuutta toimia vihamielisesti maatamme vastaan.

Sanoma-konsernin toimittajilla on salaisia tapaamisia itänaapurin diplomaattien kanssa kertoi kirjassaan Helsingin Sanomien entinen pääkirjoitustoimittaja Martti Valkonen jo 1998 kirjassaan Uutisia Moskovasta.