20100419

Treeniä
Ensimmäinen kokonainen ja itseohjelmoitu treeniviikko on takana. Lähtökohtatilanne oli tiedossa ja sen perusteella olotilat treenien aikana ja niiden jälkeen eivät olleet iloisimpia mahdollisia. Ei tässä nyt mistään ihan nollasta lähdetä, mutta menneiden aikojen huippukunto on kyllä melkoisen kaukana. Uskon kuitenkin pääseväni vielä hyvinkin sellaiseen kuntoon, että useampiakin mäkiä jaksetaan tulevan kesän aikana kiivetä. Yritän silti pitää maltin mukana kaiken ja välttää infernaaliseen jumiin joutumisen. Luonnollisesti pieni on tovi on vierähtynyt kuvan osoittamassa asennossa sohvalla...


Kuluneen viikon treenit olivat seuraavanlaiset:

Maanantai
MMA 90min
Juoksu 60min

Tiistai
Juoksu 55min

Keskiviikko
Lepo

Torstai
Halonhakkuu 180min

Perjantai
Seinäkiipeily 120min

Lauantai
Lepo

Sunnuntai
Rinkkatreeni 120min


Varsin varovaisesti siis lähdettiin liikenteeseen ja samaa kaavaa noudatetaan vielä ainakin kahden viikon ajan. Kesän lähestyessä treenien intensiteettiä tullaan luonnollisesti nostamaan ja samalla osan pituutta tullaan myös radikaalisti lisäämään. Tällä viikolla päästään jo varmasti kiipeämään myöskin kalliolle. Sen verran tympeää tuo sisäseinäily kuitenkin omasta mielestäni on.

Isoilla vuorillakin tapahtuu kaiken aikaa ja kevään kiivain kausi Himalajalla on alkanut. Ensimmäiset huiputukset ovat ainakin Annapurnalla jo tapahtuneet ja siellä on saatu mm. ensimmäinen portugalilainen 14x8000m huiputtaja, kun Joao Garcia ylsi tähän saavutukseen. Suomalaisten osalta painopiste on muodostunut Everestin perusleiriin, jossa on ainakin kolme suomalaista porukkaa valmistautumassa omiin nousuihinsa. Parasta läppää ja kiipeilyä tulee varmasti esittämään Everest-Lhotse 2010 -retkikunta, joka koostuu kolmesta karpaasista Tomi Myllys, Mikko Vermas ja Joni Kirtola. Vermas yrittää paikata edellisvuoden Everestin piiputuksen, Tomin ja Jonin kiivetessä Lhotselle. Lhotselle mennään varmaan ilman lisähappeakin, mikäli kunto sen vaan suinkin mahdollistaa. Happea kuitenkin käytetään mikäli huiputus siitä on kiinni. Ukot ovat saaneet kakkosleirin pystyyn ja ovat palanneet sieltä jo takaisin perusleiriin. Retken edistymistä voi seurata samalla kun lukee mainiota kaunokirjallista kertomusta osoitteesta www.mountaineering.fi -sivustolta.


Kuva: mountaineering.fi

Muista ryhmittymistä ainakin "vuorikiipeilijä" Carina Räihällä on omien sanojensa mukaan tosi rankkaa. Sky Climbersin dokumenttiprojekti on edennyt jo kakkosleirin akklimatisoitumisreissuun saakka ja ryhmä on palannut takaisin perusleiriin. Muista sivustoista ei tällä hetkellä tarkempaa havaintoa.

Ei kommentteja: