20100417

Slash "S/T"


Maailman parhaiten rokkia soittava Guns n' Rosesin entinen ja Velvet Revolverin nykyinen kitaristilegenda Slash on julkaissut ensimmäisen soololevynsä. Puhtaaksi sooloksi albumia on toki vaikea mieltää, sillä sen verran pitkä on vierailijoiden lista. Jokaisessa kappaleessa featuroi eri vokalisti. Kokonaisuuden kannalta ainoa punainen lanka löytyy Slashin soitosta, joka on edelleenkin komean kuuloista, ja ennen kaikkea helposti tunnistettavaa. Lemmy Kilmister, Iggy Pop, Chris Cornell ja Ozzy Osbourne ovat osa vierailijakaartia, joten varsin tunnettuja heeboja Slahs on albumilleen saanut mukaan houkuteltua.

Levyn avaava Ian Astburyn vokalisoima "Ghost" on hieno avausraita. Jokainen vierailija on käytännössä sanoittanut omat vetonsa itse ja ovatpa he saaneet vaikuttaa myöskin kappaleiden melodiakulkuihin jossain määrin. Ozzy Osbournen "Crucify The Dead" ei juurikaan jaksa innostaa, mutta Fergien ja Chris Cornellin tulkitsemat kappaaleet ovat sairasta parhautta. Molemmat ovat hyvässä iskussa ja kappaleensakin ovat erittäin osuvia. Näiden lisäksi albumilta voi poimia vielä Lemmy Kilmisterin, Iggy Popin ja Myles Kennedyn vedot. Nämä edellämainitut nousevat hienoiten esiin muutoinkin vahvasta kokonaisuudesta. Henkilökohtaisesti olisin jättänyt Kid Rockin sivuun ja ottanut tilalle Cypress Hillin ja Fergien versioiman "Paradise City" -kappaleen. Valitettavasti tämä loistava coveri ei levylle saakka päätynyt.

Slash on edelleen yksi maailman tunnetuimmista kitarasankareista ja hänen tyylinsä on jäljittelemätön. Albumimittakaavassa soitto kantaa hyvin ja vahvat vierailijat tekevät levystä monipuolisen ja hankinnan arvoisen kokonaisuuden.

9/10

Biisilista ja vierailevat vokalistit:

1. Ghost (Ian Astbury)
2. Crucify The Dead (Ozzy Osbourne)
3. Beautiful Dangerous (Fergie)
4. Back From Cali (Myles Kennedy)
5. Promise (Chris Cornell)
6. By The Sword (Andrew Stockdale)
7. Gotten (Adan Levine)
8. Doctor Alibi (Lemmy Kilmister)
9. Watch This Dave (Dave Grohl and Duff McKagan)
10. I Hold On (Kid Rock)
11. Nothing To Say (M. Shadows)
12. Starlight (Myles Kennedy)
13. Saint Is A Sinner (Rocco Deluca)
14. We're All Gonna Die (Iggy Pop)

Ei kommentteja: