20100317

Audrey Horne "S/T"

Norjan Bergenistä ponnistava Audrey Horne on ehtinyt kolmanteen levyynsä melkein salakavalasti. Yhtye oli jo melkein päässyt painumaan unholaan, kun kaverini onneksi sattui tiedustelemaan, olenko mahdollisesti kuunnellut bändin uusinta tuotosta. Enhän minä ollut, enkä ollut edes levyn ilmestymisestä tietoinen. Sain kuitenkin asiat nopeasti järjestykseen ja tälläkin hetkellä Audrey Hornen "S/T" pyörii soittimessa. Ja mainioltahan se kuulostaa. Ihan niin kuin bändi on tähänkin saakka kuulostanut.

Varsin nimekkäistä yhtyeissä aikaisemmin soittaneiden muusikoiden muodostama Audrey Horne on alusta saakka onnistunut operoimaan omalla itseluomallaan tyylillä. Menneisyyden suoritukset varsin rankan ja raskaan musiikin parissa eivät läpi heijastele. Yhtye luottaa omaan osaamiseensa ja ponnistaa perinteisen Hard Rockin pohjalta, mutta sävyttää musiikkiaan varsin melodisilla ja ajoittain raskaillakin koukuilla. Kokonaisuudesta muodostuu tyylillisesti tunnistettava, ehjä ja sopivasti persoonallinen sointi, joka hyväilee ainakin omaa korvaani varsin tehokkaasti. Kaikille Audrey Hornen levyille on ollut yhteistä se, että aluksi ne tuntuvat vähän hajanaisilta ja samalla kokonaisuus vaikuttaa aavistuksen epätasaiselta. Muutama kuuntelukerta lisää ja kas, asia on poistunut päiväjärjestyksestä. Viimeistään uusimallaan bändi on onnistunut jalostamaan musiikkinsa siihen pisteeseen, että koko albumi loppuu jokaisella kuuntelukerralla liian aikaisin. Tämä ei voi olla huono merkki.

Yhtyeen kunnon voi tarkastaa livenä tulevana kesänä Tampereella Saunassa. Julisteessa tosin mainitaan, että tapahtumassa esiintyy Audrey Horn, mutta uskon, että kyseessä on kuitenkin tämä jälleen kerran hienon albumin julkaissut norjalainen ryhmittymä.

10/10