20091202

Sawo Rumble vol2, 5.12.2009


Toista kertaa Sawonmaalla, tarkemmin Kuopiossa, järjestettävä Sawo Rumble laajentaa ammattilaissäännöin käytäviin otteluihin tiettävästi ensimmäistä kertaa. Kuopiolaisten Gladiator Factoryn ja CMB:n järjestämät iltamat ottavat paikkansa Pohjantien koululla ja luvassa on niin amatöörien kahakointia kuin myöskin ammattilaispainotteista päähänlyömistä. Kekkerit aloitetaan punnistustilaisuudella ravintola Maljassa perjantaina 4.12.2009 klo 1900. Tilaisuus on kaikille avoin ja samalla maksuton. Kannattaa siis käydä luomassa kansainvälistä tunnelmaa ja katsastamassa nuorehkoa miestä parhaassa lihassaan. Varsinaiset rytinät käynnistetään 5.12.2009 klo 1200 ja sisään pääsee vitosella. Iltaottelut alkavat klo 1900 ja sisään pääsee klo 1800 alkaen. Piletistä pulitetaan ennakkoon 12€ ja ovelta 15€, mikäli ostaa lipun ennakkoon saa sillä käydä katsomassa myös päivän ilotulitukset. Mikäli päivällä vakuuttaa ostavansa iltatapahtuman lipun ovelta, niin ei välttämättä pääsee sisään.

Päiväotteluissa nähdään yhteensä 19 taistelua, joista osa käydään vapaaotteluliiton "ei saa lyödä oikeasti" ja osa samaisen liiton "saa lyödä oikeasti säännöillä". Listoilta löytyy runsaasti paikallisia taistelijoita, joten kannattaa mennä kannustamaan oman kylän ukot voittoon. Päämatsina voidaan pitää Tehtaan Marko Laakkosen ja MMA Joensuun Pippurin Jessen kohtaamista alle 84 kilon painoluokassa. Ottelu käydään C-säännöin. Tämähän tarkoittaa sitä, että ottelu kestää 3x3 minuttia ja sen aikana matossa ei iskeä vastustajaa millään tavalla. Pystyssä saa sitten harrastaa väkivallantekoja pl. polvia ei saa napautella päähän. Räjähtävässä kunnossa oleva Marko onnistuu toivottavasti olemaan purkautumatta ennen lauantaita, jolloin Joensuun mies rävähtää nopeasti tonttiin ja joutuu lopetetuksi siellä.

Iltaotteluiden kortti on sikäli mielenkiitoinen, että Teppo Lampela, Tehtaan miehiä myöskin, debytoi ammattilaissäännöin käytävässä ottelussa MMA Imatran Niko Suortamaa vastaan. Teknisenä päähänlyöjänä ja potkijana Lampela varmastii pommittaa Nikoa heti ensimetrien tunnustelujen jälkeen, mutta ei epäröi moukaroida tätä matossakaan. En pitäisi lopetustakaan minään suurena ihmeenä. Varmaa on kuitenkin se, että Teppo vie ottelun nimiinsä ennen täyttä aikaa. Tai ainakin sellaiset ohjeet on annettu. Kuten kuvassa.


Kautosen Alpon ja Tampereen Janne Rantasen kohtaaminen on toisinto vuodelta 2006. Tuolloin ottelu tosin käytiin amatöörisäännöillä ja Kautonen vei sen täyden ajan jälkeen yksimielisellä tuomaripäätöksellä. Tälläkin kertaa luvassa on tasainen kahakka, jossa lukuisia tasaisia matseja hävinnyt Rantanen varmastikin janoaa voittoa. Molemmat ovat esiintyneet ammattilaissäännöin käydyissä otteluissa useita kertoja, joten molemmat herrat tietävät mistä illan ottelussa on kysymys.

Isojen poikien rähinässä MMA Joensuun Timo Karttunen kohtaa virolaisen Alik Tseikon. Ottelu oli jo aikaisemmin listoilla Chicago Collision V -iltamissa, mutta peruuntui ilmeisesti Karttusen loukkaannuttua. Ainakin Tseiko tyrmäsi kyseisessä tapahtumassa Lauri Rusaman toisessa erässä. Karttusen on siis syytä tiedostaa virolaisen lyönneissä olevan myös kaatoa. Tseikolla on myös menestystä vapaapainista, joten kova vastus on Karttusella edessään. Tietääkseni Karttunen debytoi ammattilaissäännöillä ja on tätä ennen voittanut kaikki amatöörimatsinsa.

Illan pääottelussa Lahden Mikael Lähdesmäki kohtaa MMA Lappeenrannan voimajyrän Tuomo Turkian. Pitkän linjan Lähdesmäki on kovin kuuluisasta suvusta, sillä hänen pikkuveljensä voitti juuri Shooton Euroopanmestaruuden. Ehtipä Matteus ottaa voiton vielä edellisenä viikonloppuna Helsingin Fight Nightissa. Lähdesmäen veljekset tietävät molemmat miten matossa toimitaan. Mikael voitti edellisessä Sawo Openissa oman sarjansa. Turkian recordi on varsin tappiollinen, joten hänkin varmasti tulee hyvin valmistautuneena otteluun ja janoaa voittoa. Luvassa on siis tekniikka vastaan voima. Asetelmat ovat hyvin mielenkiintoiset.

Lähdesmäki asettelee lopetusta.


Tapahtuman kotisivut löytyvät seuraavasta osoitteesta: www.saworumble.fi
Sääntöjä illan otteluihin voi käydä tarkastelemassa osoitteessa: www.vapaaottelu.fi
Kuopio Gladiator Factory kotisivut osoitteessa: www.gladiatorfactory.com

Kuvat www.gladiatorfactory.com ja Antti Vanne

Ei kommentteja: