20091104

Mustasch, Klubi Tampere 03.11.2009

Tanakkaa rokettirollia soittava ruotsalaisryhmä aloitti Suomen kierroksensa tällä kertaa Tampereelta. Tiistaina Klubille oli ilmestynyt kohtuullisesti porukkaa, mutta mistään massahysteriasta ei varsinaisesti voinut puhua. Saavuin pelipaikalle yhdeksän jälkeen ja itselleni tuntematon jyväskyläläinen Plutonium Orange oli tuolloin veivaamassa omaa settiään. Mustaschin tyylille uskollinen pumppu suoriutui tehtävästään kiitettävästi. Soundit olivat tanakat ja yhtyeen soitto kulki mukavasti. Itsessäni orkesterin veto ei kuitenkaan mitään erityisempiä ahaa -elämyksiä herättänyt. Livesoitanta oli kuitenkin vahvaa ja siinä mielessä yhtye jätti itsestään positiivisen kuvan. Kenties Swallow The Sunilla on tämän asian kanssa jotain tekemistä.

Illan pääakti aloitti aikataulun mukaisesti ja vähän kymmenen jälkeen jyrähtivät "Heresy Blasphemy" -kappaleen ensisävelet. Olin nähnyt yhtyeen muutaman kerran aikaisemmin ja muistelin sen olevan melkoinen livejyrä. Tällä kertaa moottorissa oli kuitenkin jonkun verran karstaa, sillä yhtyeen miksaus ei ollut alussa lainkaan kohdallaan, ja tuntui jopa siltä, että kaikki muusikot eivät olleet aivan saman tahdin parissa. Karstasta (negatiivisessa mielessä) kärsi myös Ralf Gyllenhammarin ääni. Ensimmäisen kolmen kappaleen jälkeen yhtye sai vähitellen juonen päästä kiinni ja soitto alkoi kulkea huomattavasti tarkemmin ja alussa häirinneet rumpusounditkin oli saatu korjattua.

Ajankohta oli ilmeisen epäkiitollinen yhtyeen annille, sillä yleisö Klubilla esiintyi varsin passiivisesti, eikä onnistunut luomaan saliin hurmoksellista tunnelmaa edes tarttuviempien Mustasch -rallien aikana. Mustaschin esiintyminen jätti lievästi väljähtyneen jälkimaun ja kokonaisuudessaan vain vajaan tunnin mittainen keikka pääsi ainoastaan niukasti plussalle. Tällä kertaa "hirven kyrvän imeminen" ei toiminut kaivattuna linkkinä yhtyeen ja yleisön välillä. Bändin kyvyt tietäen on toivottavaa, että tahti paranee Suomen kiertueen aikana. Klubilla esiintyi kankea ja väkinäinen Mustasch, joka ei tällä kertaa onnistunut killeribiiseistään huolimatta herättämään itseään ja yleisöään. Ei vaikka Ralf soitteli kitaraansa kertaalleen myös yleisön keskellä ja kirkasti ääntään Minttuviinalla.

7/10

Settilista:

Heresy Blasphemy
Mine
Damn It's Dark
Dogwash
Falling Down
Accident Blackspot
The Audience Is Listening
Bring Me Everyone
Parasite
Down In Black
I Hunt Alone
Double Nature

Ei kommentteja: