20091005

The Poodles "Clash Of The Elements"
Ruotsalaisen, klassisen heavyn, ammatiyhtyeen uusin albumi pyyhkii pöytää kilpailijoillaan tullen-mennen. "Clash Of The Elements" onnistuu olemaan lähes täydellinen albumi. Levyyn tutustuttaessa on kuitenkin hyvä muistaa, että tällä kertaa kyseessä ei ole mikään ekstreme-erkkien tai erikoisuus-eetujen kategoria. The Poodles tekee yksinkertaisista elementeistä hienoa musiikkia joka saa välittömästi hyvälle tuulelle.

Tutustuin yhtyeeseen ensimmäistä kertaa muutama vuosi sitten, kun edellisen albumin "Metal Will Stand Tall" sulosoinnut kantautuivat sattumalta korviini. En ollut täysin tietoinen siitä, että olisin saattanut tunnistaa bändin jo aikaisemmin, mikäli olisin vain sattunut seuraamaan Ruotsin Euroviisukarsintoja hivenen tarkemmin. Albumi soikin iPodissa melkoisessa tehosoitossa ja nimiraita muodostui jopa jonkin asteiseksi vuorikiipeilyn soundtrackiksi. Niin monta vuorikiipeilykirjaa sen tahdissa ehdin lukemaan, että.

Uusin albumi jyrää aavistuksen maltillisemmin. Se jos joku luottaa perusasioihin. Soitto kulkee, sävellykset ovat erinomaisia ja Jakob Samuelin hieno ääni sopii tähän musiikkin vallan perkeleen komeasti. Tulen suorastaan liikuttuneeksi, sillä niin hienoja melodioita ja laulusuorituksia levy pitää sisällään. Tämä albumi kuuluu ehdottomasti jokaisen Hard Rockin ystäväksi itseään väittävän ihmisen levyhyllyyn. Ja jos tämä ei saa hymyä suupieliin, niin sitten ei saa mikään. Ohan se varma!


10/10

Ei kommentteja: