20091019

Fightnight 28.11.2009, Helsinki


Helsingissä järjestetään 28.11.2009 yksi Suomen kovatasoisimmista vapaaottelutaphtumista vielä ikinä. Shooto Finlandin ja Speed Promotionin yhteistyössä järjestämät iltamat pitävät sisällään tukun mielenkiintoisia ja jo paperilla kovatasoisia otteluita. Ennakkotiedoissa on vielä puutteita, eivätkä kaikki ottelijat ole vielä varmistuneet, mutta tästäkin huolimatta paikalle kannattaa lähteä jäähallia täyttämään sekä nauttimaan korkeatasoisesta vapaaotteluviihteestä.

Seuraavassa hieman ennakkospekulaatioita tällä hetkellä listalla olevista otteluista ja ottelijoista.

Illan ottelukortti:

-83kg
Sauli Heilimö (Fin) vs. Ross Pointon (U.K)

Sauli Heilimö on Euroopan johtavia brassi-jiujitsukoita ja lukkopainijoita. Mustavöinen Heilimö on myös pitkän linjan kamppailija. Heilimö pitää tällä hetkellä hallussaan painoluokkansa Shooto -organisaation EM -vyötä ja on otellut ko organisaation alaisuudessa myös Japanissa. Heilimön vahvuuden ovat ehdottomasti mattotyöskentelyssä ja mikäli hän saa Pointonin mattoon on ottelu nopeasti ohi. Pointonin vahvuudet piilevät aggressiivisessa pystyottelussa ja Saulin onkin syytä varoa Rossin nyrkkejä. Aggressiivinen ottelutyyli tarjonnee Saulille kuitenkin runsaasti alasvientipaikkoja ja näin ollen TUF 2 -finalisti joutuukin luovuttamaan ensimmäisessä.


Heilimö by SUB 1st RND

-70kg
Jani Lax (Swe) vs. Anton Kuivanen (Fin)

Ruotsalainen Jani Lax on kärsinyt uransa aikana kohtuullisen paljon erilaisista loukkaantumisista, jotka ovat vaikuttaneet myös häneen uraansa melko tavalla. Miehen kunto on itselleni pieni arvoitus, mutta pystyottelullaan ja riittävillä mattotaidollaan ruotsalainen lyöneen Suomen nousevan Anton Kuivasen keskeytyskuntoon viimeistään toisessa erässä. Kuivasen otteleminen saattaa olla pieni arvoitus, sillä joidenkin huhujen mukaan mies olisi loukannut kätensä edellisviikonlopun Fight Festival -ottelussaan. Ottelun lopputulosta on näistä lähtökohdista vähän vaikea arvailla, mutta uskon kuitenkin Laxin vievän voiton länsinaapuriin.


Lax by TKO 2dn RND

-83kg
Mikko Suvanto (Fin) vs Pappi Abedi (Swe)

Hyvässä nosteessa monellakin kamppailurintamalla oleva Mikko "Rehtori" suvanto saa vastaansa ruotsin Pappi Adebin. Adebin on taustaltaan judoka ja hän on menestynyt myös Ruotsin fittnes-skenessä. Ottelun kulku tullee olemaan pystypainotteinen, mutta Rehtorin rahkeet riittävät myös matossa, jonne varmasti päädytään jo ensimmäisen erän aikana. Suvannon mattotyöskentely riittänee Adebia vastaan, mutta Mikon on kyllä varottava alasvientejä ja alimmaiseksi jäämistä. Ottelu etenee aina hamaan päätökseen saakka, jonka jälkeen voittajaksi julistetaan tuomarien pisteillä Suvanto.


Suvanto by judges

+100kg
Jarno Nurminen (Fin) vs Blazev Sawinski (Swe)

Monipuolinen kamppailu-urheilija Jarno Nurminen on päässyt hyvään vauhtiin vapaaottelun puolella. Vahvalla pystyottelutaustalla taisteleva Nurminen omaa myös kohtuullisen hyvät mattotaidot. Sawinskin esityksiä en ole kovin moneen otteeseen nähnyt, mutta mies tyrmäsi Marko Patterin kertaalleen. Nurminen on kuitenkin täysin eri luokan vastustaja ja ruotsalaisen taidot eivät riitä millään tämän ottelun voittamiseen. Luvassa on tiukkaa pystynujakointi, joka lopulta päätyy mattoon, jossa Nurminen takoo voitin Sawinskista.


Nurminen by TKO 2nd RND

-91kg
Juha Saarinen (Fin) vs Thomas Valentin (Swe)

Juice tullee otteluun taktiikalla, jossa pystyottelua varotaan ja vastustaja viedään tonttiin ja lopetetaan siellä. Saarisen mattotaidot ovat Valentinille liikkaa ja naapurin mies joutuu antautumaan ensimmäisen erän aikana jalkalukkoon. Kyseiset lopetukset ovat kohtuulisen harvinaisia ammattilaisvapaaottelussa, mutta tällä kertaa Saarinen pääsee yllättämään Valentinin moisella.


Saarinen by SUB 1st RND

-91kg
Markus Halkosaari (Fin) vs Klas Åkersson (Swe)

Kertaalleen Shooton EM -vyöstä ottelemaan päässyt Markus "Maaku" Halkosaari janoaa uutta mahdollisuutta ja on siksi erittäin motivoitunut voittamaan Åkerssonin keinolla millä hyvänsä. Ottelu alkaa ankaralla pystytaistelulla, jonka päätteeksi Maaku vie Åkerssonin tonttiin ja takoo keskeytysvoiton viimeistään toisen erän aikana. Vaikka ratkaisu onkin ennakkoon hieman epätodennäköinen, niin tällä kertaa nyt vaan käy näin.Halkosaari by TKO 2nd RND

+99kg ADCC Superfight
Janne-Pekka Pietiläinen (Fin) vs Tomasz Janiszewski (Swe)

Tampereen lukkopainijyrä Janne-Pekka Pietiläinen ottaa supertaistelun Euroopan kuninkuudesta ruotsalaista ADCC -veteraania Tomasz Janiszewskia vastaan. Tomasz ei ole mikään toissapäiväisen teeren poika, vaan on voittanut tänä vuonna ADCC:n Euroopan karsinnat ja sijoittunut ADCC -lopputurnauksessa sijoille 5-8. Kamppailusta tulee tasainen ja äärimmäisen staattinen, sillä Pietiläisen voimapaini perustuu pitkälti hyvin huolellisesti rakennettuun suunnitelmaan, jonka päätteeksi vastustaja huomaa joutuvansa ajautuvan tilanteeseen, johon ei halua. Pitkän taiston päätteeksi Pietiläisen käsi nostetaan ylös täyden ajan jälkeen.


Pietiläinen by points

Seuraavilla taistelijoilla ei vielä ole vastustajaa. Spekulaatiot päivitetään kunhan kortti valmistuu.

-65kg
Matteus Lähdesmäki (Fin)


Lahden oma poika Matteus Lähdesmäki on yksi Suomen lupaavimmista vapaaottelijoista. 16 -vuotiaana ensimmäisen ammattilaisottelunsa ottanut kamppailija omaa kohtuullisen meriittilista vaikka mukana tappioita onkin. Isoissakin kehissä otellut lahtelainen on äärimmäisen tekninen ja viihdyttävä ottelija. Painoluokkaansa nähden äärimmäisen vahvan Matteuksen pienenä heikkoutena on aika ajoin ollut bensatankin riittävyys. Tuo asia on varmastikin kunnossa nykyään. Juuri Shooton EM -tittelin voittanut Lähdesmäki tarjoaa viihdyttävän shown alusta loppuun, mikäli kehään nousee. Itse on välttämättä näe tarkoituksenmukaisena otella juuri voitetun EM -titteliottelun jälkeen "merkityksettömässä" kamppailussa. Ellei takana ole sitten jotain suurempia suunnitelmia.

-70kg
Timo-Juhani Hirvikangas (Fin)


Mattovelho Timo-Juhani Hirvikangas debytoi Finnfightissa ammattilaissäännöin käydyssä vapaaottelussa ja otti komean voiton. ADCC -lopputurnauksessa mies ei tällä kertaa edennyt ensimmäistä kierrosta pidemmälle, mutta todisti jo sitä ennen olevansa Euroopan johtaja lukkopainija sarjassaan. Mielenkiitoinen ottelu on tulossa vastustajasta huolimatta. Hirvikankaan mattotyöskenty on tylyä myös vapaaottelukehässä, joten vastustaja saa olla tarkkana mihin rakoon etenkin jalkojaan työntelee..

-76kg
David Bielkheden (Swe) vs Ville Räsänen (Fin)

Ruotsin Pride- ja UFC -veteraani David Bielkheden joutui palaamaan UFC -organisaatiosta kahden tappion rasittaman. Jostain syystä mies ei koskaan päässyt omalle tasolleen suuremmissa kehissä. Vastustajatkin ovat toki olleet kovia. BTT:n riveissä ottelevan miehen taidot ja asenne ovat kuitenkin maailmanluokkaa, joten odotettavissa on hieno kamppailu vastustajasta huolimatta.

Davidin vastusjaksi on valikoitunut MMA Imatraa edustava Ville Räsänen ja kamppailu käydään painoluokassa -76kg:a. Imatralainen on epäilemättä uransa kovimman haasteen edessä, sillä Bielkhedenillä on niin vahva kokemus ja rutiini, että Villellä on kädet ja jalat täynnä. On kuitenkin muistettava ettei Räsäsellä ole tässä ottelussa mitään hävittävää ja voittaessaan hän saa varsin vakuuttavan päänahan itselleen. Ottelu on miehelle jopa unelmatilaisuus. David on kuitenkin liian vahva ja taitava ja lopettaa ottelun ensimmäiseen erään.

Bielkheden by SUB/TKO 1st RND.

Jäämme odottelemaan kortin täydentymistä ja samalla maailmanluokan iltamia saapuvaksi Helsinkiin. Aion olla paikalla seuraamassa kunnon kähinöitä ja niin toivottavasti aikoo olla mahdollisin moni muukin.

Tapahtuman kotisivut:

http://www.fightnight.fi/

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

lvuejuhlat?

Bantam kirjoitti...

No näkyy sielläkin. Aikataulu on vielä vähän auki, mutta jossain vaiheessa ilmestyn pelipaikalle. Ja pelikunnossa tietenkin...