20091006

Enter Shikari "Common Dreads"


Vuoden erikoisimmasta positiivisesta yllätyksestä vastasi helposti brittiläinen Enter Shikari. Päätöntä metallia tahkoavan yhtyeen uusin tuotos "Common Dreads" kaahaa laidasta laitaa sellaisella vauhdilla, ettei kuulijaparka ehdi missään vaiheessa edes miettiä mihin genreen tai kategoriaan bändin musiikki yleensäkään voisi mahtua. Yhtyeen laulajan enon veneen mukaan nimetty yhtye tulee muuten esiintymään marraskuussa Suomeen, toimien samalla The Prodigyn lämppärinä.

Debyyttinsä jälkeen Enter Shikari hilasi itsensä Briteissä vähitellen kultakantaan ja nousipa debyytti jossain vaiheessa jopa Brittilistan ykköseksi. Tämä oli syksy syy yhtyeen ensimmäiseksi aiotun Suomen keikan peruuntumiseen.

"Common Dreads" on samaan aikaan helposti lähestyttävä, että tajunnanräjäyttävä paketti. Sen tyylilajit vaihtelevat trancesta hardcoreen. Mutkia ei turhaan vedetä suoriksi vaan ne kierrellään ja mielellään vielä vähän pidemmän kautta. Yhtye onnistuu kuitenkin pitämään musiikkinsa kasassa ja säilyttämään punaisen langan albumin alusta loppuun saakka; ja kuulostamatta kertaakaan tekotaiteelliselta tai yliyrittävältä! Bändi on ujuttanut levylleen runsaasti myös puhdasta laulua ja jopa kauniita melodioita. Kertosäkeet menevät monesti päähän kuin metrin halko ja pian saa huomata tuon metrin halon pyörivän villiä ympärää päänsä sisällä. Siinä määrin orkesterin pojat palettiaan sekoittavat heti luvan saatuaan.

Jos jossain yhtyeessä on potentiaalia laajentaa metallin kenttää uusiin ulottuvuuksiin, niin Enter Shikarissa sitä on enemmän kuin missään muussa tällä hetkellä tuntemassani yhtyeessä. Jos pidät jostain muusta kuin helposta musiikista, niin Enter Shikari on oiva tutustumisen kohde juuri sinulle.10/10

Ei kommentteja: