20090425

Kohti kesää


Aikaa on taas vierahtänyt kohtuuttoman paljon viimeisimmän päivityksen jälkeen. Tehtävät ovat kuljettaneet ympäri Suomea ja muutoinkin on ollut kiireitä ihan riittämiin. Välillä ehdittiin piipahtaa Ylläksellä ja Pallaksella. Lumiset tunnelmat mahdollistivat antoisan sporttiviikon viettämisen ja samalla irtautumisen perusrutiineista. Reissun aikana tulikin käveltyä tuntureita ylös-alas sen verran paljon, että sitä voidaan jo pitää urheiluna. Innostus laskemista kohtaan heräsi jälleen siinä määrin voimakkaasti, että varastoon ilmestyivät Movementin Goliath Sluffit. Seuraavaa talvea odotellessa.. Rikkinäinen polvikin kesti koitokset valittamatta ja seuraavaksi onkin edessä pohdinta siitä, leikataanko polvi ennen Mont Blancia, vai vasta sen jälkeen? Tunnetustihan ei ole olemassa niin hyvää lääkäriä, etteikö hän leikkaamalla saisi huonosta polvesta vielä vähän huonompaa.


Muutaman viikon päästä kokoonnummee suunnittelemaan Blancin -reissun yksityiskohtia ja sen jälkeen on hyvä antaa seuraava katsaus suunnittelun etenemisestä. Olen aloittanut valmistautumisen ja juossut pitkiä lenkkejä sekä väliin tehnyt vähän räjähtävämpääkin treeniä. Kroppa vaan ei tunnu kestävän kyydissä mukana..

Varusteiden hankintakin on etenemässä ja kaapista alkaa löytyä kaikki tärkeimmät varusteet. Niistä myös lisää muutaman viikon kuluttua. Kevään koittaessa ilmatkin ovat mitä hienoimmat ja mikä onkaan mahtavampaa kuin nauttia ulkoilusta näillä keleillä. Kevään projektina tuleekin olemaan oman reitin puhdistaminen ja avaaminen mökin lähimaastoon. Toivottavasti se valmistuu mahdollisimman nopeasti, niin pääsee asettelemaan tossuja kalliota vasten.


Kevään kuluessa olen tullut lopullisen vakuuttuneeksi siitä, että ensi kevät kuluu Alpeilla ja Himalajalla. Tarkoituksena on ottaa 3-6 kuukauden irtiotto ja viettää se jylhien maisemien keskellä laskien, kiipeillen ja vaellellen.

Ei kommentteja: