20090328

Scott Kelly "The Wake"


Neurosiksen riveistä tuttu vokalisti Scott Kelly on tarttunut akustiseen kitaraan ja julkaissut omalla nimellään "The Wake" -albumin. Kolmella vuosikymmenellä operoinut Neurosis on nauttinut kohtuullisen suurta arvostusta kaikissa musiikkipiireissä ja tämä on varmasti lisännyt odotuksia sekä kiinnostusta Kellyn soolodebyyttiä kohtaan. Emobändin raskaan ja epätoivoisen julistuksen jälkeen mies on jättänyt synkkyyden ja mustanpuhuvuuden jäljelle, mutta tukee sitä pääsääntöisesti vain akustisella kitaralla.

"The Wake" on ajoittain varsin monotoninen albumi. Osaltaan tähän vaikuttavat Kellyn synkkää yksinpuhelua muistuttava vokalisointi sekä alakuloiset sanoitukset. Helpolla ei päästä alussa, keskellä eikä lopussa. Kappalemateriaali albumilla on aavistuksen kalpeaa. Perusideat ovat monesti hyviä ja riittävät enimmäkseen pitämään mielenkiinnon yllä, mutta muutamaan otteeseen tylsyys on meinaa käydä kylässä.


Koska odotusten luominen ja asettaminen etukäteen oli haasteellista, voidaan todeta Kellyn onnistuneen debyytillään sen verran hienosti, että jatkoa on syytä toivoa. Vaikka synkkien tunnelmien kruunaamiseksi olisi mielellään kuullut pianoa tai jopa huuliharppua käytettyjen soittimien listalla, niin "The Wake" on sellaisenaankin hankinnan arvoinen. Aika näyttäköön, jälleen kerran, miten hyvin albumi sitä itseään kestää.

8/10

Ei kommentteja: