20090329

Mastodon "Crack The Skye"


Viime vuosien ylivoimaisesti kiinnostavin bändi raskaamman musiikin saralla on ollut amerikkalainen Mastodon. Raskaasti ryskäävä ja erittäin saatanan kimurantti riffiä paiskaava ryhmittymä on jälleen ajankohtainen uuden albuminsa "Crack The Skye" myötä. Siinä missä edellinen albumi oli vielä varsin raskas ja piti sisällään rankkaa vokalisointi, on uudella levyllä menty enemmän kohti pehmeämpiä linjoja.

Heti albumin ensiahdeista alkaen on selvää, että kysymyksessä on todellakin Mastodon -albumi. Kierot ja erittäin koukuttavat riffit, rumpaloinnit ja melodiat varastavat huomion niin täydellisesti, että pian huomaa kuunttelevansa albumia suu auki hämmästyksestä; täysin typertynyt ilme naamalla. Mastodon on saavuttanut runsaasti huomiota ja se on varmastikin yksi tämän hetken "trendikkäimmistä" bändeistä. Ei varmasti mene enää kauan kun joku saa päähänsä alkaa mollaamaan yhtyeen tuotantoa pelkästään kateuden perusteella.


Levyn päättävä eeppinen "The Last Baron" kuvastaa hyvin levyä kokonaisuutena. 13 minuuttinen teos alkaa varovasti ja alkaa laajenemaan vähitelleen saavuttaen lopulta kaikki Mastodonille tunnustukselliset elementit. Viimeisten sävelten kaikuessa korvissa on mielessä vain yksi; miksi tämän albumin piti loppua jo nyt? Vuoden 2009 todennäköisesti kovin raskaan musiikin julkaisu on tässä.

10/10

Ei kommentteja: