20081203

WAR Heilimö!


Itsenäisyyspäivän kunniaksi Turussa rymistellään EM -titteliottelun sisältävässä FINNFIGHT X:ssä. Turun, ja sitä kautta koko Suomen, ylpeys Sauli Heilimö astelee Shooto -organisaation EM -titteliottelussa kehään ja saa vastaansa Mikkel Guldbaekin. Tanskasta ja vahvalta pystyottelutaustalta lyövä Mikkel on kehässä aggressiivinen ja tullee päälle kuin yleinen syyttäjä. Hyvässä, ja suorastaan saatanallisessa, iskussa oleva Sauli tulee viemään ottelun mattoon ja paketoimaan tanskalaisen ensimmäisessä erässä käsilukolla tai kuristuksella. Vaikka vapaaottelussa käytettävä jiu-jitsu ei ole sama asia kuin jiu-jitsu itsessään; on Sauli kuitenkin aivan liian kova matto-ottelija Mikkelin taidoille. Osoituksena tästä Rikard Andersson myönsi miehelle kauan odotellun mustan BJJ -vyön. Onnittelut Saulille, kuten myöskin Markolle ja Teemulle.


Tapahtuman fightcard on muutoikin mielenkiintoinen. Etenkin, niin ikään FFG:tä, edustavat Timo-Juhani Hirvikangas ja Toni Linden ottelevat tapahtumassa ammattilaisdebyyttinsä. Molemmat miehet ovat olleet harjoitusvuosiinsa nähden erittäin saatanan jäätäviä kaikissa käymissään otteluissa. Tipillähän on myös nyrkkeilytaustaa, mutta Toni ponnistaa ihan puhtaasti painin voimin, joten nähtäväksi jää miten onnistuu vapaaottelu ammattilaissäännöillä. Oma veikkaukseni on, että molemmat vievät ottelunsa lopetuksilla ensimmäisissä erissä.

Rehtorin otteet kiinnostavat kovin. Mies ei syystä tai toisesta ole onnistunut vakuuttamaan itseäni taidoillaan; tahdollaan sitäkin enemmän. Toivottavasti kuntohuippu on kohdallaan ja isäntä jaksaa myllyttää loppuun saakka, sillä en usko kamppailun päättyvän ihan ensimmäisillä hetkillä. Suvanto kuitenkin vie täyden ajan jälkeen, molempien ottelijoiden ollessa täysin puhki...

Viime vuoden tapahtuma, joka myös järjestettiin Caribialla, edusti suomalaisten vapaaottelukarkeloiden aatelia. Saattaa tietenkin olla aavistuksen verran subjektiivinen suhtautuminen Turkuun, FFg:hen ja kaikkeen edellä mainittuihin liittyvään, nostattaa tunteita enemmän kuin muut alan hartaudet Suomen maalla. Hienot kinkerit ovat siis luvassa ja suosittelenkin jokaiselle tätä häppeninkiä. Kaiken lisäksi Caribialla on mahdollisimman hyvät puitteet järjestää tämän tyylisiä tapahtumia. Animalin takakontissa kun vielä pääsee isolle kirkolle, niin AVOTkaa.

Ei kommentteja: