20081231

Rishloo "Eidolon"


Seattlelainen Rishloo kulkee Toolin, The Mars Voltan ja Dregdin jalanjäljissä. Yhtye yhdistelee onnistuneesti kerroksia musiikkiinsa joka lopputulemaltaan on samaan aikaan kaunista ja voimakasta. Vähäeleisellä kitaroinnilla, joka muistuttaa jossain määrin The Mars Voltaa sekä Toolia, ja Drew Maillouxsin mielenkiintoisella vokalisoinnilla päästään hienoon lopputulokseen. "Eidolon" on bändin toinen albumi ja se on julkaistu vuonna 2007. Koska olen aikaisemmin missannut koko yhtyeen, on nyt korkea aika tuoda se ihmisten tietoisuuteen.


Vaikkakin yhtye saattaa nopeasti kuunneltuna kuulostaa perusamerikkalaiselta jyräykseltä; antaa ensivaikutelma totaalisen väärän kuvan Rishloon musiikista. Yhtyeen vaikutteet kuuluvat selvinä, mutta samalla musiikki on riittävän omaperäistä, jotta sitä voi fanaattisempikin musadiggari arvostaa. Rishloon vahvuus onkin juuri siinä, että sen sointi avautuu vähitellen ja paljastaa itsestään uusia aikaisemmin huomaamattomia kerroksia. Yhtyeen omilla sivuilla kerrotaan haussulla tavalla siitä, kuinka bändin debyytti on myynyt maailmanlaajuisesti 2000 kopiota. Yhtyeen musiikin tason huomioiden määrä kuulostaa melko vähäiseltä.

"Eidolon" yltää jopa The Mars Voltan yllättävyyteen, samalla kun se on Toolmaisen täsmällinen. Yleisilmeeltään varsin rauhallinen levy on siis ehdottomasti tutustumisen arvoinen kaikille em. mainittujen bändien musiikin ystäville. En ymmärrä kuinka olen saattanut missata tämän bändin aikaisemmin.

9/10

1. Prosag
2. Freaks & Animals
3. El Empe
4. Pandora
5. My Favorite Things
6. Alchemy Alice
7. To Tame The Temporal Shrew
8. Weeble Wobble
9. Eidolon Alpha
10. Omega
11. In Pill Form
12. Zdzislaw
13. Disco Biscuit
14. Shades

Ei kommentteja: