20081122

Guns n' Roses "Chinese Democracy"


Nyt se on todellista; Guns n' Rosesin uusi albumi on ilmestynyt. Se jaksaako kukaan olla siitä kiinnostunut tai ihastunut on kokonaan eri asia. Maailman kusipäisin vokalisti ja rockstara Axl Rose on hieronut "Chinese Democracy"-albumiaan vuosikymmenen. Rahaa ja hermoja on palanut melkoinen määrä. Odotukset levyn suhteen ovat olleet moninaiset. Valitettavasti Rose ei kuitekaan ole mikään Mike Patton.

80 -luvun Guns n' Roses oli monelle ihmiselle sitä mitä Led Zeppelin oli omalla aikakaudellaan; maailman hienoin ja suurin rockyhtye. GnR iski "Appetite For Destruction" -albumillaan pöytään sellaiset teesit, että ne hakevat vertaistaan koko rockhistoriasta. Axl, Slash, Izzy, Duff ja Steven saivat aikaan maailman kovimman rokkialbumin. Levyn taika ei ole vieläkään kadonnut; toisin kuin koko Guns n' Roses sellaisena yhtyeenä kuin minä sen tunnen. "Chinese Democracy" on käytännössä paska levy. Vuosien hierominen on ajanut tekijänsä tilanteeseen, jossa jokaiseen biisiin on pitänyt tunkea helvetillinen määrä pieniä piippauksia ja muuta paskaa. Parasta antia levyllä on Axlen ääni. Vokalisoinnit on luonnollisesti tuplattu ja niitä on epäilemättä korjailtu studiossa muutoinkin. Muuta mieleenpainuvaa "Chinese Democacy" ei tarjoa.


Axl onnistuu varmasti markkinoimaan tuotettaan runsaasti, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että Guns n' Rosesia yhtyeenä ei enää ole olemassa. Kappaleet itsessään ovat mitäänsanomattomia ja osa suorastaan naurettavia. Tai itkettäviä. Balladiosastolla mennään syvälle metsään ja levyn lopussa ollaan jo niin syvällä, että aurinkokaan ei enää edes pilkota puiden lomasta. Tässä muodossaan "Chinese Democracy" on kilkuttava ja tiluttava keskitason AOR -albumi. Aikanaan maailman hienommalle rockyhtyeelle se ei ole mitään. Punk, kapina, vaarallisuus, biisit, koukut, riffit ja taianomainen yhteensoittaminen ovat gone for good. Mr. Rose on varmasti ylpeä tästä levystä.

5/10

1. Chinese Democracy
2. Shackler’s Revenge
3. Better
4. Street Of Dreams
5. If The World
6. There Was A Time
7. Catcher N’ The Rye
8. Scraped
9. Riad N’ The Bedouins
10. Sorry
11. I.R.S.
12. Madagascar
13. This I Love
14. Prostitute

3 kommenttia:

sausku kirjoitti...

Odotan todella mielenkiinnolla että pääsen kuuntelemaan levyn..

Mitä muuten tarkoittaa "AOR-albumi"?

Bantam kirjoitti...

AOR tarkoittaa album-oriented rockia tai adult-oriented rockia.

Ensimmäinen vaihtoehto on alunperin amerikkalainen radioformaatti, jossa radioasemat keskittyivät soittamaan rock-artistien albumiraitoja varsinaisten sinkkujen sijaan.

Jälkimmäisessä vaihtoehdossa keski-ikäiset rokkarit tekevät musiikkia keski-ikäiselle yleisölle. Tyypillisiä bändejä genrelle ovat mm. Foreigner, Def Leppard, Meat Loaf, Nazareth, Whitesnake (nykyään), Boston ja etenkin Toto.

sausku kirjoitti...

Johan tuli tyhjentävä vastaus, tackar.