20080912

Where to go?


Vaikeuksien kautta hankaluuksiin. Viime aikoina en ole saanut aikaiseksi mitään tähdellistä. Olen saanut selville sen, että sukeltajat kierähtävät selän kautta veneen reunalta veteen, jotta eivät olisi turvallaan veneen kannella. Tämä kuvastaa hyvin sisälläni vallitsevaa turhautumista. Tuntuu kuin olisi turvallaan veneen kannella. Ainainen kiire ja elämän pienten asioiden vaikeus. Kiire syntyy luonnollisesti siitä, että aikaa on vähemmän kuin sitä tarvitsisi. Pienten asioiden vaikeus puolestaan syntyy kaikkien ovien sulkeuduttua ennen kuin ehdit niitä avaamaan. Tämä tällä kertaa ihan kirjaimellisesti; ei niinkään vertauskuvallisesti.

Kesäloman jälkeen olen ollut menossa kaiken aikaa. Pienen lämmön ja kesänjatkeen tuotti viikon mittainen Kreikan reissu. Ah, kaikesta Ateenan kaaoksesta huolimatta. Tapasin paljon uusia ihimisiä ja olen iloinen siitä, sillä ainakin tämän kokemuksen perusteella kreikkalaiset ovat sydämellisiä ja lämpimiä ihmisiä. Saatiin yksi pari matkan aikana naimaan toisensa. Sitä voi pitää hyvänä saavutuksena. Epäilen kuitenkin, että vaikutuksemme tähän tapahtumaan oli omaa ajatustani vaatimattomampi..


Missä on musiikki? Blogi, jonka piti keskittyä musiikkiin ja levyjen arvosteluun, on mennyt jo alkumetreiltä ihan metsään. Pahaiset harhapolut ovat johtaneen Himalajan kasitonnisten pauloihin ja mutkitellen maapallon tulevaisuuden kohtalon huolestuneeseen tarkasteluun. Täydellinen kyvyttömyys löytää uutta ja innovatiivista musiikkia on leimannut koko syksyä. Käteen on jäänyt ainoastaan kasoja paskaa. Mukasuosittujen ja mukahyvien bändien ja artistien uusia mitäänsanomattomia julkaisuja yksi toisensa perään. Suurimman hyperyksen kohteena on tietenkin ollut Metallican uusi kuolemanmagneetti. Mediahypetyksen yllyttämänä koko Suomen hevinen (?) kansa on tarttunut syöttiin ja odottanut messiaidensa uutta tulemista tuskaisena. Ja vihdoin; "Death Magnetic" on täällä.

Tuhannet kovan linjan uudet Metallica -fanit ovat tietenkin telttailleet jo viikkoja erinäisten levykauppojen ovien edessä ja odottaneet viime yön koittoa. Odotellessa on jaettu päivystysvuoroja, ja käyty välillä etsimässä Youtube -clippejä ja muita suttuisia sampleja netistä. Kaikki nämä ovat olleet pieniä pettymyksiä, mutta sitä on turha sanoa ääneen. Saattaa joutua arvostelluksi. Parempi ensin kuunnella koko levy muutamaan kertaan. Ja kyllä, ihan saatanan kova levy on tullut. Ihan paras moneen vuoteen. Ei ehkä ihan "Master Of Puppets", mutta kylläkin ehkä parempi kuin "Load". Kuuntelukertojen karttuessa on hyvä käydä kehumassa levyä erilaisilla keskustelupalstoilla ja samalla lyödä lyttyyn kaikki jotka uskaltavat kyseenalaistaa levyn hyvyyden. Takaraivossa alkaa kuitenkin muhia ajatus siitä, että ei, tämä levy ei ole ollenkaan niin hyvä kuin väitän sen olevan. Vähitellen tuntemukset voimistuvat, mutta on jo myöhäistä kääntää kelkkaansa. Paska levy. Miten hyvältä kuulostaakaan Joan Baezin "Diamonds and Rust".

Metallican vaikutusta tai tärkeyttä oman genrensä määrittelyssä on turha kiistää; vaikkakin vähän lapsellisesta musiikista onkin kysymys. Yhtye on kunniakkaan ja naurettavankin historiansa aikana tehnyt hienoja musiikillisia tekoja. Historia on kuitenkin historiaa ja harvassa ovat nousut pohjamudista edes pinnan alla oleviin sameisiin kerroksiin. Metallica on oivallinen esimerkki tästä. Yhtye on dokumentoinut kamppailunsa sisäisiä erimielisyyksiään, ja tietenkin päihteitä, vastaan ja saanut aikaiseksi verrattoman kiehtovan katseluelämyksen. Huumoria riittää. Ja ylpeys ennakkoluuloineen valuu alas viemäristä. Jäljellä on ainoastaan surullinen portrait surullisesta yhtyeestä. Hammet (joka on joskus osannut sinne päin) soittaa edelleen huonoja sooloja, Ulrich (joka ei koskaan ole osannut) ei muista missää kohtaa pitää lyödä rumpua ja Hetfield (joka on ollut yksi maailman kovimpia laulaja-kitaristeja) laulaa syvältä kaivosta. Truhillo osaa soittaa, mutta ei istu bändiin millään muulla tavalla. Eikä itse asiassa edes tällä tavalla koska nimenomaan osaa soittaa. Tunne ja palo on kadoksissa. Musiikki ei kanna, joten jäljellä ei ole muuta kuin kunniakas menneisyys. Ja miljoonamyynti.

(Photo courtesy of MMAWeekly)

Evan Tanner 1971-2008

UFC:n entinen LWH- ja HW -mestari löydettiin kuolleena 8. syyskuuta Brawleyn autiomaasta Kaliforniasta. Tanner, joka ei koskaan ollut teknisin tai muutenkaan taitavin ottelija UFC:ssä, tunnettiin kaikkien lajia seuraavien keskuudessa kivenkovana taistelijana joka ei antanut koskaan periksi. Mies taisteli aina suurella sydemellä ja eli myös elämäänsä sen mukaisesti. Monien vastainkäymisten jälkeen Tanner oli jälleen päässyt jaloilleen ja päättänyt lähteä selvittämään ajatuksiaan autiomaahan. Selvitystyö jäi kesken, sillä miehen mooottoripyörästä loppui menovesi ja tulikuuma aavikko pakotti entisen mestariin viimeiseen lopulliseen luovutukseen vain muutaman mailin päässä leiristään. Tannerista voidaan olla montaa mieltä, mutta hän oli yksi suurimmista taistelijoista mitä vapaaottelun parissa on koskaan nähty. Vaikkakaan Tannerin tarkoitus ei ollut seurata Christopher J. McCandlessin viitoittamaa tietä jäi matka viimeisekseen.

"I've been sitting around this apartment, bored to tears, waiting on the last of the gear I need for the desert adventure to come in the mail. I've really been looking forward to getting out there. I've been writing about it a little bit here. It seems some MMA websites have reported on the story, posting up that I might die out in the desert, or that it might be my greatest opponent yet, etc. Come on guys. It's really common down in southern California to go out to the off road recreation areas in the desert about an hour away from LA and San Diego. So my plan is to go out to the desert, do some camping, ride the motorcycle, and shoot some guns. Sounds like a lot of fun to me. A lot of people do it. This isn't a version of "Into the Wild". I'm not going out into the desert with a pair of shorts and a bowie knife, to try to live off the land. I'm going fully geared up, and I'm planning on having some fun.I do plan on going back pretty far, so I did mention in one of my posts that I wanted to make sure to have good quality gear. Any failure of gear out in the desert could cause a problem."

-Evan Tanner-

http://www.youtube.com/watch?v=8vo8DMJXq5s

Ei kommentteja: