20080913

Valonpilkahdus


Fleet Foxes "Fleet Foxes"

Folk - blaah, country - ällöä, Beach Boys - blaah. Fleet Foxes - nannaa.

Seatlesta ponnnistavan Fleet Foxesin uusin albumi osuu suoraan napakymppiin. Vaikkakin albumin sisällöntuotosta vastaava henkilöstö on kuunnellut huomattavan määrän kansanmusiikkia, kantria ja The Beach Boysia ennen toimeen tarttumista, on lopputuloksena kauas kuuluvaa soittamisen ja laulamisen riemua. Robin Pecknoldin kynästä on irronnut koko levyllinen kappaleita, joita yhtye voi yhdessä koossa harmoniahoilata sydämensä kyllyydestä. Vahvoissa 60-luvun tunnelmissa etenevä levy on vuoden komeimpia suorituksia. Kaanoneitten ja balladien lomassa bändi tuo esille kerrassaan ilahduttavan monipuolisia ja kekseliäitä sovituksia sekä melodioita.

Henkilökohtaisesti en ole koskaan ollut Fleet Foxesin esikuvien suuri ystävä, mutta yhtye on omalla albumillaan onnistunut nostamaan esille jotain koskettavaa. Mitään elementtiä ei ole korostettu liikaa ja kaiken aikaa voi poimia pieniä yksityiskohtia, jotka tuovat mieleen jonkun edellämainituista tyylilajeista artisteineen. Perinteisestikin korkeaa taiteellista rimaa ylläpitäneen Sub Popin siipien suojissa on syntynyt jo lukuisa määrä indie -hyllystä löytyvää materiaalia. Fleet Foxes on näistä ehkä mieleenpainuvin, sillä bändi kykenee tekemään musiikkinsa niin tutun kuuloisesti, että se on kotoista jo valmiiksi, mutta samalla yllätyksellisesti niin, että ei epäilystäkään etteikö yhtye olisi löytänyt oman musiikillisen ilmasukanavansa. Olen iloinen siitä, että löysin tämän yhtyeen.

9/10

References: Simon & Garfunkel, Kings Of Convenience, The Beach Boys, The Band, The Zombies

2 kommenttia:

BECK kirjoitti...

hi
hello
how was your day?
i liked your blog
you are fantastic!!!

really nice blog
fabulous fantastic
bye
take care
see you

saniainen kirjoitti...

^ ööö, onkohan toi ylempi joku trollikommentti vai kukahan tää "beck" on... ei kuulosta kovin vakavissaa kirjoitetulta kommentilta.