20080810

Still alive...

Hmm... Olosuhteet ympärilläni ovat tällä hetkellä vähän toisenlaiset kuin vielä viikko sitten. Eipä aikaakaan kun on taas kesä. Seuraavan kerran kesä saapuu jo syyskuun alussa kun pääsemme Kreikkaan. Kreikka on erittäin kova mesta Etelä-Euroopassa. Mukavat pikku kreikkalaiset ovat kiukkuisia ainoastaan turkkilaisille. Turkkilaisetkaan eivät pidä kreikkalaisista. Kun nyt vaan ei sattuisi mitään.

Päivät ovat menneet jo sekaisin, sillä ohjelma jatkuu päivästä toiseen ja aamusta iltaan. Kahden viikon kuluttua olen valmistunut täydelliseksi tappokoneeksi ja henkinen olemukseni on muuttunut entistä lujemmaksi. Jostain syystä koettelemukset lisäävät henkisen sietokyvyn ylälaitaa tavalla jota on vaikea määrittää. Henkinen kantti ei ole edes ollut kovilla, mutta kontrasti juuri päättyneeseen kesälomaan verrattuna on vaan niin suuri. Kurinalaisessa olemisessa ja pienessä vapauden puutteessa on se hyvä puoli, että oppii arvostamaan sitä vapautta itseään ja samalla kyseenalaistamaan omia valintojaan. Toisaalta, sama valinta on edessä tulevalla Everestin retkellä. Periksi ei voi antaa ja kyseessä on kuitenkin viikkojen mittainen itsensä kiduttaminen. Pitää kyetä kehittämään riittävän vahva usko omaan asiaan ja sen tekemisen oikeutukseen. Fyysisen kunnon merkitys on kestävyyttä mitattaessa on mielestäni yliarvostettu. Fyysisinkään ihminen ei voi päälleen mitään, mutta lujan henkisen tahdon omaava ihminen kykenee uskomattomiin suorituksiin vaikka olisikin fyysisesti muita heikompi.

Suunnitelmat päässäni ovat kirkastuneet ja olen päättänyt aloittaa treenaamisen Laskuvarjojääkärikillan jäätikkökurssilla. Sen jälkeen voi jatkaa edistyneempien jääkiipeilykurssille ja sitä kautta alkaa kiipeämään yläköysillä itse leadaten. Kilimanjaron huippu odottaa vuoden päässä ja siitä vuoden kuluttua matka vie kohti Mont Blancia. Himalajan tutustumismatkan suunnittelu alkakoon vasta näiden retkien jälkeen. Pitkän tähtäimen suunnitelma on ainoa mahdollisuus onnistumiseen.Totti on saapunut Viivin seuraksi.

Minua väsyttää nyt ja kirjoittaminen on tuskallista, koska vuode kutsuu ja kaikki päässäni odottavat aiheet ovat liian pitkiä avattavaksi elonmerkin antavassa tyhjänpäiväisessä kirjoituksessa.

Tulta päin.


Fight to be free. Fight to defend weaks. Fight to be proud. Fight to be you. Fight for what you believe in. Fight to be you.
Do not fight for the religion.
It's a fucking waste of your life.

1 kommentti:

Saniainen kirjoitti...

"Totti on saapunut Viivin seuraksi"... ^__^ Eikö sinulla ole muuta sanottavaa Uudesta Pienestä? :)