20080721

**SPOILEREITA** (Affliction - Banned, DREAM 5 ja UFN 14)

Tämä kirjoitus tulee sisältämään spoilereita, jotka pilaavat jännitykseni jos et, syystä tai toisesta ole vielä nautiskellut Affliction - Banned, Dream 5 tai UFN 14 -tapahtumia, ja haluat säilyttää tietämättömän tunnelman siihen saakka kunnes visuaalinen ilotulistus näiden tapahtumien osalta saavuttaa silmäsi.

Vaikka spoilasin hätäisimmät edellisessä kirjoituksessa, niin ei silti tehdä samaa, ilman varoitusta uudelleen tässä kirjoituksessa, vaan varustetaan se asiaankuuluvalla varoituksella siitä, että paljastuksia tuloksiin liittyen on luvassa. Affliction on kohtuullisen uusi amerikkalainen organisaatio, joka jakaa tällä hetkellä hienosti nimettyä MMA -titteliä "WAMMA". Ideana tässä on se, että kyseistä titteliä voidaan puolustaa minkä tahansa organisaation tapahtumassa. Järjestäjien tehtäväksi jää ainoastaan otteluiden ajoittaminen ja sopinen. Kätevää, eikö totta? Arvaan, että jos tämä ajatus ottaa tuulta siipiensä alle, niin pian ilmestyy sceneen ainakin kymmenen samanlaista vyötä. Näin on käynyt nyrkkeilyssä ja tälläkin hetkellä jokainen organisaation vyöttää omat mestarinsa. Osa jopa kieltää ottelemasta missään muualla kuin omassa organisaatiossaan. UFC:n jyrättyä lähes kaikki aikaisemmat haastajansa, on nyttemmin mukaan ilmestynyt uusia ja varsin varteenotettavia yrittäjiä. Tämä on kiintoisaa, sillä UFC:n käyttämät united MMA -säännöt eivät ole läheskään kaikkien mielestä kovin hyvät. Lisäksi ottelut arvostellaan samalla tyylillä kuin nyrkkeilyssä ja tämä ei kerta kaikkiaan sovi vapaaotteluun.

Affliction onnistui pykäämään varsin mielenkiintoisen kortin ja sen kirkkaimpana kruununa loisti tietenkin Fedorin paluu kehään. Kuten kaikki tiedämme Sylvia sai 36 sekunnissa tuta mistä Fedor on tehty ja Dana joutuu miettimään mihin väliin rankkauksessaan Fedorin nyt laittaa. Vielä hetki sitten Fedor ei mahtunut edes Danan TOP 5:n.. Hätääntyneenä Afflictionin toimista Dana pykäsi samaan aikaan UFN 14 -tapahtuman jossa Andersson Silva otteli LHW:ssä. Tapahtuma lähettettiin lisäksi ilmaiseksi samaan aikaan Afflictionin kanssa. Hauskaa. Kokonaisuutena Affliction veti pidemmän korren, mutta aika näyttää onko siitä UFC:n haastajaksi. Ainakin Trumpin herra on laittanut rahaa likoamaan Afflictionin puolesta, joten eiköhän reservissä löydy. Vielä muutama mielenkiintoinen faighteri tähän soppaan niin hyvä tulee.

Japaniassa tulille laitettu DREAM on nopeasti ponnistanut tämän hetken tärkeimmäksi MMA -organisaatioksi. PRIDE:n kuoltua lopulta UFC:n syövereihin, onnistui DREAM nopeasti täyttämään ammottavan aukon jonka MMA:n kuningasorganisaatio kentälle jätti. Ensimmäinen LW GP saatiin päätökseen tänään ja siinähän meni sitten käymään niin, että Norjan oma poika Joachim "Hellboy" Hansen nappasi vyön itselleen. Jokke pääsi ottelemaan reservimatsiin hävittyään aikaisemmin Alvarezille. Reservimatsissa Hansen nappasi nopean käsilukon intilaisesta mustasta mambasta ja kun sattuimoisin Alvarez joutui liian koville Kawan kanssa, tosin voittoisasti, ettei kyennyt enää ottelemaan finaalissa, oli Jokelle paikka valmiina. Finaalissa Hellboy sai vastaansa Japanin oman kultapojan Aokin, jonka mattotaidot ovat hämmästyttäneet MMA -maailmaa. Jokke on jo kertaalleen hävinnyt miehelle, mutta nyt oli toinen ääni kellossa. Aokin gogplata -yritykset eivät tällä kertaa auttaneet vaan Hansen löi komean TKO -voiton japanilaisesta ensimmäisessä erässä. Lopetus tuli vielä miltei tyylipuhtaalla, karatestakin tutulla lyönnillä...


Se mikä tässä oli hienoa on se, että vihdoinkin Jokke sai ansaitsemansa mestaruuden (Shooton jälkeen) ja saa varmasti entisestään lisää näkyvyyttä. Aggressiivisena ja näyttävänä ottelijana Hansen on aina ollut yleisön suosikki jopa Japanissa ja tämän voiton myötä MMA -työt varmasti muuttuvat kokopäiväisiksi. Voisi tietysti luulla, että näin on ollut jo aikaisemmin, mutta niin vaan norjalainen rakennusmies on näyttänyt kaikille ammattilaisille miten homma hoidetaan. Olen itse ollut onnellisessa asemassa siinä mielessä, että olen saanut tutustua tähän sympaattiseen norjalaiseen jo aikaisemmin. Pääsin valmistautumaan ensimmäiseen Shooto -matsiinikin Joken toimiessa sparraajana. Voitte kenties arvata miten näissä sparreissa mahtoi käydä. Ei auttanut hyvä yläote, ei auttanut hyvä alaote, ei auttanut altavastaajan asema. Ei auttanut mikään, en vaan osannut...

Helvetillisperkeleelliset onnittelut Jokelle!Hauska huomata kuinka tyhmästi sitä ilmeisesti on aikanaan treenannut koska tässä vaiheessa elämää tuntuu, ettei paikat enää kestä jos haluaisi treenata vähänkin kovempaa. Ehkä lopultakin on aika ottaa aktiiviset palauttavat harjoitteet käyttöön ja antaa itselleen anteeksi se, että ei enää voi rääkätä itseään fyysisesti samalla intensiteetillä kun pää haluaisi. Odotan kuitenkin innolla tulevia haasteita ja uskon vielä vääntäväni ainakin BJJ -puku päällä Hangon legendaarisissa Summer Fighteissa.

Ei kommentteja: